Culinaire fijnproevers?

16-11-2023

Heb jij ook al alle merken hondenvoer uitgeprobeerd, maar wil je hond nog steeds niet eten? Dan ben je niet de enige. Veel hondenbezitters maken zich zorgen over het eetgedrag van hun trouwe viervoeter. Maar hoe zorg je ervoor dat je hond weer met smaak zijn bak leeg eet? In deze blog post geef ik je een aantal tips om het eten zonder stress te maken voor jou en je hond.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom je hond niet wil eten. Sommige honden zijn gewoon kieskeurig, andere hebben misschien een medisch probleem of een gebitsprobleem. Daarom is het altijd verstandig om eerst je dierenarts te raadplegen als je hond plotseling stopt met eten of als hij andere symptomen vertoont, zoals braken, diarree, lusteloosheid of gewichtsverlies.

Een andere mogelijke oorzaak van een verminderde eetlust is dat je hond te veel snacks of beentjes krijgt tussendoor. Deze kunnen zijn maag vullen en zijn hongergevoel verminderen. Probeer daarom het aantal snacks en beentjes te beperken 

Ook kan het zijn dat je hond te weinig calorieën verbrandt in vergelijking met wat hij binnenkrijgt. Als je hond te weinig beweegt, kan hij minder trek hebben in zijn voer. Zorg er dus voor dat je hond voldoende lichaamsbeweging krijgt, aangepast aan zijn leeftijd en conditie. Een actieve hond heeft meer behoefte aan voeding dan een 'luie' hond.

Ten slotte kan het ook helpen om minder aandacht te besteden aan het eten van je hond. Sommige honden voelen zich gestrest of onder druk gezet als hun baasje constant op hen let of hen probeert aan te moedigen om te eten. Dit kan averechts werken en hun eetlust nog meer verminderen. Probeer daarom om het eten van je hond zo normaal mogelijk te maken en laat hem rustig eten zonder te veel gedoe eromheen. En maak je geen zorgen als hij een keer een maaltijd overslaat, dat kan geen kwaad. Je hond weet zelf het beste wanneer hij honger heeft en wanneer niet.