Gert Theyssens -  Hondengedragsbegeleider
Gert Theyssens - Hondengedragsbegeleider

Gert Theyssens

Hallo, blij dat ik je hier mag verwelkomen. Ik ben Gert, de schouder onder DOGologisch.

DOGologisch is opgestart om hondengedragsadvies toegankelijker te maken. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste klanten aan de slag kunnen met de online videocursussen maar de mogelijkheid om er een gedragsbegeleider bij te halen lijkt me een topformule. Wij faciliteren de kennis, jij neemt wat je nodig hebt  en het eindresultaat is een goed geïnformeerd baasje en een gelukkige hond. Het plezier kan beginnen!

Net zoals jij nu was ik 20j geleden op zoek naar hulp. De adoptie van Sefu, een Roemeense straathond, zette mijn leven op zijn kop. Nochtans kroop ik als baby reeds tussen de honden, genoot ik een hond-rijke jeugd en ook later als jongvolwassene hadden honden voor mij geen geheimen. Maar dat dacht ik dus..

In mijn zoektocht met de vraag 'leer me mijn hond begrijpen' werd me duidelijk dat niet iedereen even 'hondvriendelijk' werkt. Slipkettingen, E-collars werden in diverse hondenscholen geadviseerd om Sefu's macho gedrag te breken. Not my style! Uiteindelijk kwam ik terecht in een hondenschool van Martin Gaus die werkte met beloningsgerichte training. Er werd vanuit respect gehandeld maar mijn vraag 'leer me mijn hond begrijpen' bleef onbeantwoord.

Dan zelf maar studeren! Ik trok naar de Martin Gaus Academy in Lelystad/NL volgde de opleidingen Kynologisch instructeur en gedragstherapeut waarna ik verder af zakte naar Veenendaal om in de Edupet Academy de Pet Health Coach opleiding te volgen.  

Uiteindelijk leerde ik de connectiemethode kennen en volgde aan De Bolster Academy in Brugge de opleiding hondengedragsbegeleider/hondenopvoeder en hondengedragsbegeleider/specialist probleemgedrag

Dit was exact wat ik zocht. De puzzel valt eindelijk mooi ineen.

Verder geloof ik in samenwerking. Kennis delen is zo belangrijk in ons vak. Er is dan ook geen moment getwijfeld om DOGologisch aan te sluiten bij het netwerk van kwaliteitskeurmerkdragers.  Samenwerken gebeurt via het digitale platform. We versterken mekaar met advies en ervaringen. Bekijk het als een grote groepspraktijk.


  

  DOGologisch 


  • Betaalbaar maken van gedragsadvies. We zoeken naar diverse formules om de kennis en het inzicht wat nodig is om een goede relatie met je hond op te bouwen tot bij jou te brengen. 
  • Maatwerk en aanpasbare trajecten. Elke situatie is anders, er bestaat geen 'one size fits all' als je met levende wezens te maken hebt. Onze trajecten zijn dan ook ten alle tijde aanpasbaar.
  • Respect is het uitgangspunt, respect voor ieder individu. Elke mens, elk dier heeft bestaansrecht, recht om zichzelf te zijn. Bijgevolg dient elk individu met respect behandeld te worden. DOGologisch onthoudt zich dan ook van elke vorm van geweld, straf of dwang.
  • Samenwerking. We geloven in een grote meerwaarde wanneer er actief samengewerkt wordt met andere professionals met dezelfde visie.
  • Permanente vorming. Iedereen die voor of samenwerkt met DOGologisch heeft een gerichte opleiding gevolgd en is gecertifieerd. Tevens zijn we  overtuigd van het nut van permanente bijscholing en een open visie.
  • Snuffeltuinen Beveiligde en omheinde gronden. DOGologisch heeft enkele gronden in eigendom die ter beschikking worden gesteld voor de klanten die kiezen voor een begeleidingstraject.